oudertraining

Denk jij, net als de meeste ouders, dat ouderschap moeilijk is?

 

Ontdek handige tips om beter om te gaan met de emoties van je kind en je kind te helpen ze te begrijpen en ermee om te gaan.

Deze praktische cursus is voor degenen die willen oefenen hoe ze het beste met de emoties van hun kind kunnen omgaan. De cursus is geschikt voor ouders met kinderen die het moeilijk hebben, problematisch gedrag vertonen of waarbij het gezin iets moeilijks heeft meegemaakt.

Ouder zijn is een uitdagende taak! Het is een grote klus om met de emoties van een kind om te gaan en tegelijkertijd je eigen emoties te beheersen. Wanneer er niet goed met emoties wordt omgegaan, kunnen gezinnen in moeilijke patronen en uitdagende levenssituaties terechtkomen, die energie en kwaliteit van leven wegvreten.

 

Wat ga je leren?

Vaardigheden!
In deze cursus maak je kennis met vier belangrijke vaardigheden voor emotioneel bewust ouderschap. De vaardigheden zijn gebaseerd op de methode Emotion Focused Skills Training for Caregivers (EFST), een erkende wetenschappelijke methode voor het omgaan met emoties met betrekking tot het ouderschap.

 

1.    Begripvol bevestigen: Hoe je op een goede manier om kunt gaan met de emoties van je kind. Je kind leert zijn eigen emoties te begrijpen, te erkennen, ermee om te gaan en zich er niet voor te schamen.

2.    Grenzen stellen: Hoe je op een gezonde en flexibele manier grenzen stelt voor je kind.

3.    Herstellen: Hoe je het goedmaakt met je kind en je je excuses aanbiedt als je iets stoms of verkeerds hebt gedaan waar je kind door gekwetst is.

4.   Omgaan met je eigen emoties: Hoe je eigen emoties en emotionele wonden je in de weg kunnen staan om het beste voor je kind te doen, en hoe je ze kunt overwinnen.

De cursus is ervaringsgericht, interactief en biedt een mix van theorie, oefeningen en kijken naar jezelf. Actieve deelname en nieuwsgierigheid naar je eigen gevoelens in de relatie met je kind zijn heel belangrijk voor een zo groot mogelijk resultaat.

De cursus is geschikt voor alle soorten ouders: samenwonend, alleenstaand, plusouders. Als jullie samen opvoeden, is het beste als beide ouders meedoen.

Let op: Het kind neemt niet deel aan de cursus.

Iedereen is welkom, ongeacht achtergrond of gezinsproblemen.

 

 

praktische informatie