wat is een seksverslaving?

 

 

De kenmerken van seksverslaving zijn:

  • de symptomen worden in de loop van de tijd (vaak jaren) steeds erger, vaker, extremer; je raakt de controle over je seksueel gedrag kwijt en weet de vicieuze cirkel waarin je beland bent niet meer te doorbreken;
  • je houdt het meestal geheim voor de mensen om je heen. Als je een relatie hebt, raak je steeds verder emotioneel van elkaar verwijderd.
  • het uit zich lichamelijk, emotioneel en op spiritueel vlak: je komt in een neerwaartse spiraal van functioneren terecht en verwaarloosd meerdere levensgebieden. Ook voel je je steeds slechter over jezelf; het tast je gevoel van eigenwaarde aan. Gevoelsmatig voel je je steeds meer afgesneden van jezelf en anderen.

 

seksverslaving en relatie

Een seksverslaving heeft bijna altijd een sterk negatieve uitwerking op je relatie. Een behandeling zonder de partner erin te betrekken, houdt geheimhouding in stand en doorbreekt mijns inziens daarmee het een seksueel patroon/ritueel niet in voldoende mate.  Om die reden wordt een partner  - als die er is en dit ook graag wil - altijd in de behandeling betrokken. 

 

 

Is seks een obsessie en beheerst het jouw leven? Merk je dat je dwangmatig met seks bezig bent?