Tarieven Relatietherapie

 

Relatietherapie vergoed?

Voor relatietherapie bestaat geen vergoeding vanuit de basisverzekering, omdat deze vorm van therapie niet onder eerstelijns psychologische zorg of Generalistische Basis GZZ valt. Alleen als de relatietherapie onderdeel is van de behandeling van een psychische stoornis, vergoedt de basisverzekering de relatietherapie. 

 

Aanvullende zorgverzekering

Een klein aantal aanvullende zorgverzekeringen biedt een vergoeding voor relatietherapie. Doorgaans kom je dan wel bij de duurdere aanvullende zorgverzekeringen uit.  En sommige aanvullende zorgverzekeringen vergoeden de kosten van relatietherapie (deels) als psychologische hulpverlening onder alternatieve geneeswijzen.  De meeste verzekeraars vergoeden niet alle kosten. Om in aanmerking te komen voor een vergoeding voor relatietherapie, heb je geen toestemming nodig van je zorgverzekeraar.  Misschien wordt er wel een doorverwijzing door de huisarts gevaagd. Bij ongecontracteerde zorgverleners betaalt de zorgverzekeraar overigens vaak maar 60 procent van de kosten.  Informeer bij uw zorgverzekeraar naar de mogelijkheden, voorwaarden en hoogte van eventuele vergoedingen.

 

kennismakend gesprek

Het eerste gesprek is een kennismakend gesprek. In dit gesprek komt aan bod wat er binnen jullie relatie speelt en wat er van relatietherapie verwacht wordt. Ik vind het belangrijk dat je de gelegenheid krijgt om te kijken en te voelen of het klikt, voor we starten met de gesprekken. De relatie wordt door de therapeut als "cliënt" gezien. De Emotion Focused Therapy (EFT) is een veelgebruikte methode. Meer informatie over deze methodiek is te vinden op www.eft.nl

 

Een kennismakend gesprek bedraagt €70,00 per gesprek van 60 minuten, inclusief 21% BTW.

 

tarieven relatietherapie

Voor relatietherapie hanteer ik een tarief van €120,00 per (echt)paar per gesprek van 60 minuten, inclusief BTW en inclusief 20 minuten tijd voor overleg, rapportage en administratie.  

 

 

Kennismakend relatiegesprek

€   70,00 incl. 21% BTW (60 minuten)

Consult relatietherapie

€ 120,00 incl. 21% BTW (60 minuten)

Ehealth

€  22,50 incl. 21% BTW per 15 minuten

Opstellen rapportage t.b.v. derden

€  65,00 incl. 21% BTW