relatietherapie

De coronacrisis dwingt de meesten van ons zoveel mogelijk thuis te blijven en thuis te werken. Thuis blijven met je partner, je gezin kan een heel verbindende ervaring zijn maar ook extra spanningen met zich meebrengen. Gelukkig is relatietherapie ook via beeldbellen te realiseren. Aarzel niet en probeer het samen eens uit. Zo kunnen we samen zoeken naar oplossingen voor extra relationele spanningen. 

 

 

 

Hebben jullie twijfels over jullie relatie? Is er regelmatig ruzie? Leef je langs elkaar heen of hebben jullie het idee dat jullie uit elkaar zijn gegroeid? Als jullie de band met elkaar willen herstellen kan Emotionally Focused Therapie (EFT) jullie daarbij helpen. Kijk op www.eft.nl voor meer informatie over deze manier van relatietherapie.

 

Emotionally Focused Therapy (EFT) is een relatietherapie, ontworpen door Sue Johnson. Het is bedoeld voor paren die verwijdering ervaren of vastlopen in een patroon van conflicten. Partners kunnen verstrikt raken in een patroon van negatieve reacties, die het gevoel van verbondenheid en veiligheid aantasten. EFT helpt paren zich bewust te worden van de gevoelens en verlangens die onder dit patroon liggen, zodat dit doorbroken kan worden. De onderlinge verbondenheid wordt vergroot, zowel in de basis van de relatie als in het dagelijks leven. Partners leren om ruzies of vernietigende dialogen om te buigen naar gesprekken waar men steun kan vragen en bieden. Onderzoek heeft uitgewezen dat EFT geschikt is voor paren van verschillende geaardheid, culturele achtergrond, in verschillende levensfasen en ook bij paren die te maken hebben met verlies, depressie en trauma.

In de EFT komen diverse perspectieven bij elkaar: de hechtingstheorie, het systemische of interpersoonlijke perspectief en het experiëntiële of intrapersoonlijke perspectief.
Uit wetenschappelijk onderzoek naar EFT blijkt dat:

 

·       EFT een sterk positief effect op de verbondenheid in een partnerrelatie heeft;

·       de stabiliteit van de resultaten sterk is (er is heel weinig terugval);

·       EFT effectief is bij diverse paren, ook bij psychische of lichamelijke klachten;

·       EFT beter werkt dan andere relatie behandelmethode

 

Of overweeg een relatiecursus, wanneer je je relatie een boost wil geven. Klik hier voor meer informatie over een relatiecursus "Houd me Vast".

 

 

 

 

aanmelding relatietherapie

Meld je hieronder aan voor een kennismakend relatiegesprek of stel een vraag. Bellen kan ook: 06-24991054.

Opmerking: De met * gemarkeerde velden zijn verplicht.