ReAttach

ReAttach is een orthopedagogische interventie gericht op het activeren van optimale ontwikkeling. Wil je graag je performance of sportprestaties verbeteren en excelleren? Dan kan reattach een goede ondersteuning bieden!

Het helpt om informatie beter te ordenen, het activeert nieuwe ontwikkelingsmogelijkheden. Het is gericht op het verbeteren van het verwerken van informatie, emoties en gebeurtenissen. Het helpt om jezelf en anderen te accepteren en positiever in het leven te staan.

 

Hoe?

Licht ritmische aanrakingen op de handen worden gecombineerd met denkopdrachten. Je hoeft tijdens een sessie niet te praten. Dat is fijn als je niet kunt verwoorden wat er precies met je aan de hand is. Het werkt als een hersentraining en lost ‘denkfouten’ op. De ReAttach sessies worden vaak ervaren als een prettige en ontspannende interventie. Een traject bestaat gemiddeld uit 5 sessies, verspreid over 10-14 weken.

 

Wat levert ReAttach op?

ReAttach is een jonge interventie met veelbelovende resultaten. De kracht van ReAttach is dat de focus niet ligt op het herbeleven van gebeurtenissen, maar op het stimuleren van informatieverwerking, vergroten van zelfvertrouwen en herstellen van zelfsturing. Resultaten die bereikt kunnen worden zijn:

  • ontspanning, rust en overzicht
  • gevoel van veiligheid
  • een betere relatie met de mensen waar je om geeft
  • een beter zelfbeeld waardoor je beter functioneert
  • ruimte voor ontwikkeling.

80-85% van de mensen die ReAttach ondergaan ervaren een klinische verbetering in hun welzijn.

 

Wetenschappelijke onderbouwing

ReAttach is een veelbelovende, jonge methodiek ontwikkeld door Paula Weerkamp-Bartholomeus, oprichter van de ReAttach Academy, orthopedagoog en in de afrondende fase van haar promotieonderzoek naar ReAttach aan Universiteit Maastricht. De interventie is wetenschappelijk onderzocht en heeft in 2015 de Clinical Neuropsychiatry Award gewonnen. De methode is nog niet evidenced-based genoeg om in aanmerking te komen voor verzekerde zorg. Deze methodiek wordt alleen ingezet wanneer sprake is van zelfbetalers van een behandeling en bij coachingstrajecten. Meer informatie is te vinden op www.reattach.nl