Wachtlijst psychotherapie

Helaas is er momenteel geen ruimte voor nieuwe cliënten voor psychologische behandeling binnen de specialistische GGZ. Update wachttijden: 27-7-2022.

 

Let op; Informeer bij jouw ziektekostenverzekeraar naar de hoogte van de vergoeding bij een psychologische behandeling bij een ongecontracteerde  psychotherapeut). De verzekeraar wil waarschijnlijk de setting en beroepsgroep weten om hierover een uitspraak te kunnen doen:

- Setting: Ambulant - kwaliteitsstatuut sectie II

- Beroepsgroep:  Psychotherapeut (Wet BIG artikel 3)

 

Lees hier meer.

Om je aan te melden klik je op de knop hieronder.

 

 

Behandeling binnen de basis GGZ en specialistische GGZ

De Nederlandse Zorgautoriteiten (NZa) stelt mij verplicht u op het volgende te wijzen: Wanneer u de wachttijden te lang vindt, kunt u altijd contact opnemen met de zorgaanbieder, of uw zorgverzekeraar vragen om wachtlijstbemiddeling.
Uw zorgverzekeraar kan u ondersteunen, zodat u binnen 4 weken vanaf uw eerste contact met een zorgaanbieder een intakegesprek krijgt, en dat binnen 10 weken, vanaf de intake, de behandeling is gestart. Dit zijn de maximaal aanvaardbare wachttijden die door zorgaanbieders en zorgverzekeraars gezamenlijk zijn overeengekomen (de Treeknormen).“ 

Bovenstaande geldt niet voor contractvrije praktijken zoals Yellow Psychotherapie en training, omdat de zorgverzekeraar alleen kan bemiddelen bij door zorgverzekeraars gecontracteerde behandelaars.