Yellow psychotherapie richt zich niet alleen op therapie, maar ook op persoonlijke ontwikkeling middels coaching en training.

Persoonlijke ontwikkeling is er op gericht om het beste uit jezelf te halen. Om zo beter gebruik te maken van alle mogelijkheden, energie en kwaliteiten die je in je hebt. Je doet dat omdat jij dat wilt, niet omdat het moet, of omdat anderen dat nodig vinden.

 

Tijdens trainingen worden de geldende coronamaatregelen in acht genomen.

 

goed opkomen voor jezelf - assertiviteitstraining

Herken jij je in een of meer van onderstaande uitspraken?

Ik durf niet altijd tegen mijn collega te zeggen wat ik vind

ik durf niet altijd voor mijn mening uit te komen

Ik ben soms verlegen

Ik wil graag aardig worden gevonden en ga hierdoor geregeld over mijn eigen grenzen heen

Ik durf niet goed feedback te geven

Ik durf niet altijd mijn grenzen aan te geven

Men vindt mij soms arrogant of bazig

Men gaat gemakkelijk aan mijn mening voorbij

Ik lig regelmatig in de clinch met anderen en vind het dan moeilijk om mijzelf uit te drukken

Ik leer graag om krachtiger / milder over te komen

 

Volg een assertiviteitstraining en werk eraan op een fijne, persoonlijke manier in groepen van maximaal 6 deelnemers. Als psychotherapeut en trainer bied ik samen met Nathalie Relou, dramatherapeute,  een diepgaande, persoonlijke training in klein groepsverband. In 4 middagen leer je voor jezelf op te komen, beter grenzen aan te geven en ervaar je meer zelfvertrouwen. De training is gericht op het ontwikkelen van vaardigheden en is geen therapiegroep.

praktische informatie

Email: yellowpsychotherapie@gmail.com

Telefoon: 06-24991054 Natasja Hehanussa

 

De training vindt bij voldoende aanmelding (minimaal 4 deelnemers) plaats op basis van inschrijving via de aanmeldknop op deze website. Deze assertiviteitstraining worden gegeven op 4 woensdagmiddagen:

 

Datum: volgt

Tijd: 13:30u - 16.30u

Lokatie: Wilgenstraat 19, Sint-Michielsgestel

Kosten: €450,00 incl. 21% BTW, cursusmaterialen, koffie en thee zijn inbegrepen.

 

Het UWV of werkgevers hebben vaak speciale regelingen. De kosten via je eigen bedrijf declareren behoort ook tot de mogelijkheden. De training is gericht op persoonlijke ontwikkeling en GEEN therapiegroep en wordt daarom niet vergoed vanuit de basisverzekering of aanvullende verzekering.
 


aanmeldingsformulier

Via de aanmeldknop hieronder kan je je aanmelden voor de training. Hierna neem ik contact met je op. Vermeldt bij aanmelding dat het om de assertiviteitstraining gaat. De training vindt doorgang bij voldoende deelnemers.

inhoud training

De training is verdeeld over 4 bijeenkomsten van 3 uur. De volgende onderwerpen worden behandeld:

-          Wat is assertiviteit?

-          Gezonde grenzen stellen, verbaal en non-verbaal

-          Stijlen van conflicthantering

-          Kritische stemmen in jezelf

-          Herkennen en uitdagen van belemmerende overtuigingen

-          De stijl van een ander herkennen en hierop inspelen (Roos van Leary)

-          Grondingstechnieken

-          Inbreng van een eigen lastige situatie

 

Werkwijze: in de training wordt theorie afgewisseld met ervaringsgerichte en lichaamsgerichte oefeningen. Er wordt een veilige setting gecreëerd, om voldoende diepgang voor de eigen leerdoelen te kunnen bereiken. Een groepstraining leent zich voor het naspelen van lastige situaties door jezelf of door anderen om zo tot alternatief gedrag te kunnen komen. Aan het einde van elke bijeenkomst worden concrete acties geformuleerd, waaraan in de tussenliggende tijd gewerkt kan worden. Er is voldoende ruimte voor uitwisseling van ervaringen, wanneer aan het begin van een bijeenkomst de acties teruggekoppeld worden. Elke deelnemer ontvangt een syllabus over de onderwerpen die aan bod zijn gekomen.

 

Even voorstellen: Nathalie Relou,  Dramatherapeut

Om je zelfbeeld en zelfvertrouwen te verbeteren is het belangrijk om te oefenen met assertiviteit. Dit is essentieel als je meer in je kracht wil komen staan. Door te ‘doen’ voel je meteen een positief effect in je lichaam, gevoel en gedachten. 

Als dramatherapeut heb ik ruime ervaring in het helpen en begeleiden van mensen in dit proces. Ik leer je verbinding te maken met jezelf en anderen. Ik vind het belangrijk om naast je te blijven staan in uitdagende oefensituaties, zodat je er goed mee om leert gaan. Mijn werkwijze is speels en luchtig. Humor mag zeker niet ontbreken. Dat maakt het namelijk een stuk leuker en makkelijker om vaardig te worden in het opkomen voor jezelf. Ik doe dit werk al enkele jaren met veel liefde en plezier. Het is ontzettend dankbaar om te zien hoe mensen vooruit kunnen gaan en zich beter gaan voelen. Ik ontmoet je graag bij de assertiviteitstraining!